Institutionshaven - Haver til Maver - børneengen

Aarstiderne: Haver til maver Se alle

Institutionshaven - Haver til Maver - børneengen
05:16 minutter

Nu er "Institutionshaven" klar på Børneengen i Fredensborg.
I haver til Maver er Institutionsmodellen nu færdigudviklet. Istedet for at de små børn skal drage den lange vej til landet er det mere praktisk, at lade haven og køkkenet komme til børnene i institutionen.
Sammen med Fredensborg kommune har vi udviklet en pilot for hvordan vi kunne komme langt for pengene med noget der virker.

Vores driftchef Henrik Helweg har sammen med sit team udviklet og bygget den første.
Drivhus med autoåbning, højbede, kompost, hønsehus, siddepladser og udekøkken.
Han siger:
"Vi er meget glade for at kunne inddrage endnu flere børn i konceptet omkring dyrkning og brug af grøntsager. Det er en basal viden som det er vigtig at vi giver videre til næste generation. Ved at komme helt ud på institutionerne får børnene en oplevelse af daglig dag, og dyrkningen bliver afmystificeret.”Og nu står det klar med afgrøder og oplevelser. Ifølge Henrik bliver det brugt. Køkkenet mangler stadig for alvor at være taget i brug men med små skridt er vi enige om at det nok skal komme.

På denne måde har Haver til Maver fået et nyt komponent. Højbedene er ved at blive sat i produktionssystem på et beskyttet værksted, bålgryderne virker og vi har evalueret så de næste kun bliver endnu bedre.

Tak til Fredensborg for jeres gå på mod og visionære indstilling:)

Ingredienser

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne