Klassisk lasagne med masser' af grønt

Opskrifter: Hovedretter Se alle

Klassisk lasagne med masser' af grønt

Søren laver en nem klassisk lasagne med masser af grønt og sprød salat.

Sådan gør du:

Kødsovs: Rens porrerne og peberfrugten. Snit porrerne fint og skær peberfrugten i tern eller strimler. Sauter begge dele i et par minutter i olie i en gryde. Kom det hakkede kød ved og steg ved høj varme i 5 minutter under omrøring, til kødet er brunet. Vask og riv gulerødderne, tilsæt dem og steg et par minutter. Hæld de flåede tomater i, krydr med salt, peber og evt. frisk oregano. Kog det godt igennem. 


Bechamelsauce: Kog mælken op i en kasserolle og tag den af varmen. Smelt smørret i en tykbundet gryde, drys hvedemel i og bag det af ved jævn varme. Tilsæt en smule kogende mælk ad gangen og rør til mælken er optaget. Fortsæt på samme vis med resten af mælken og juster evt. konsistensen. Krydr med havsalt og friskkværnet peber, og riv muskatnød i.

Byg lasagnen op i et ovnfast fad med skiftevis kødsauce, lasagneplader og bechamel. Drys en smule ost imellem lagene, og slut med bechamel og ost øverst. Bag lasagnen i ovnen i 35 minutter ved 180 grader. Skru evt. lidt ned for varmen, når halvdelen af tiden er gået.

Skyl imens salaten, afdryp og pluk i mindre stykker. Rør en dressing af 1 spsk. soja, 1 spsk. sesamfrø og 1 spsk. olivenolie. Dryp dressingen over salaten ved servering.

Ingredienser

Kødsovs:

1 rød peber

2 porre

500 g gulerødder

400 g flåede tomater

400 g hakket oksekød

2 spsk olie

Evt. 2 kviste oregano


Bechamel:

60 g hvedemel

50 g smør

3/4 l mælk

Evt. muskatnød


Dressing:

1 spsk soja

1 spsk olivenolie

1 spsk nødder eller sesamfrø


Derudover:

1 pakke friske fuldkorns- lasagneplader

150 g revet ost

Salt og friskkværnet peber

1 salathoved

Se flere opskrifter på Aarstiderne.com

Kend dine rødder. Læs mere om grøntsagerne